maanantai 3. syyskuuta 2012

Ihan paras kanapasta

Pikkukirjaimen pöydässä on ollut pikkasen hiljaista kuluneiden kuukausien aikana. Tai oikeastaan se hiljaiselo on koskettanut vain tätä some-pöytää, ei todellista. Tässä on nautiskeltu kesän herkuista, oman maan mansikoista, hyttysïä uhmaten poimituista mustikoista ja vieraista. Tarkoitan siis ruuasta vieraiden kanssa.

Nyt tämä taantumus saa riittää. Aion nimittäin paljastaa superhyperherkullisen kanapastan ohjeeni, joka on kaiken kukkaraksi todella helppo valmistaa ja kelpaa paremmillekin piireille.

Jäin koukkuun sänkykamari-ilmeen ja - äänen omistavaan Nigellaan. Brittien keittiöjumalatar sanoi, ettei tuorepasta ole kovin kummoista: sen hakkaa 6-1 hyvin tehty, kananmunaa sisältävä kuivatuote. Tästä rohkaistuneena ostin Tampereen Stockmannilta sitruunalla ryyditettyä spagettia, sillä Nigellan tavoin rakastan sitruunan makua.

Kaikki tämä kuulostaa hyvältä, mutta todellisuus on toista. Sitruunapastassa ainoastaan nimessä oli sitruunaa. Huoh, no eipä se mitään. Pääasia että ruoka sinällään vei mielen mennessään sitruunattomalla sitruunapastalla ryyditettynä.

Pikkukirjaimen ihan paras kanapasta
(4-5 henkilölle)

250-300g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
sipuli
purkki hyla-kermaa, tavallinenkin käy
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
SantaMarian Chicken & Steak -pippurisekoitusta, jos löytyy

Lisäksi:

kuivattua nauhapastaa tai spagettia neljälle
parmesaania
tuoretta basilikaa ja persiljaa, jos löytyy

Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi. Tällä välin pilko sipuli, pane kasari liedelle ja kuullota sipuli voissa tai Oivariinissa. Iske pasta ja suola kiehuvaan veteen. Jatka kastikkeen kimpussa laittamalla fileesuikaleet sipulin sekaan. Paistele kypsäksi ja mausta soosi makealla chilikastikkeella. Jos haluat, pistele sekaan hieman suolaa, mustapippuria ja SantaMarian kanapippuria myllystä.

Siivilöi kypsästä pastasta vesi ja lisää pasta kanakastikkeen joukkoon. Kääntele ja valuta sekaan purkki kermaan. Sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuotosta. Anna kastikkeen hieman lämmetä, jopa kiehahtaa. Näin kerma mehevöityy kunnolla ja tukee pastan makua entistä paremmin.

Ripottele kanapastan päälle basilikaa ja persiljaa. Käske väki syömään ja viimeistelkää porukalla annokset parmesaanilastuilla. Juomaksi voit laskea Torresin Vina Esmeraldaa, varsin maistuvaa valkkaria.

Situunapastaa löytyy nykyään Stokkan herkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti