maanantai 9. tammikuuta 2012

Ruuanlaiton ei eit

Millainen on kunnollinen ruokahifistelijä? Arvatenkin hänen kyökistään ei löydy valmismarinoitua lihaa, natriumglutamaatilla (E 621) höystettyjä leikkeleitä, Atrian, Saarioisten tai HK:n äitien tekemää ruokaa, kauppojen private label -tuotteita, kuten Pirkkaa tai Rainbowta.

Lisäksi hän valmistaa kaiken ruuan itse, alusta alkaen. Jauhelihan pitää olla myllytuoretta, norjalainen lohi on todella pasé ja ketsuppi kirosana. Mitä jos mascarpone-juusto pääsi loppumaan eikä lähiSiwasta saa kotimaista tuorejuustoa kurjempaa? Alittaako hifistelijä lokakuun räntäkeleillä riman, sujahtaako kaasu-uuniin (sähkösellainen ei käy) kaupan valmispitsa tai maksalaatikko elämän oikein väsyttäessä?

Onneksi puolivillaiselle, kateenkorvan kovaksi keittäneelle kotikokille on kaikki raaka-aineet sallituja, jopa Lidlin tuotteet. Koska paiskin töitä huuhollistani käsin, olen erikoistunut erilaisten helppo- ja nopeatekoisten lounaiden valmistamiseen. Mutta hifistelyä sitä on seuraavassakin: anastin alla olevan ohjeen kaveriltani, joka vannoo nimenomaan Pyymäen Sevilla-sämpylän nimeen tämän evään kohdalla. Sellaisia saa Sastamalasta tai hyvällä tuurilla muualta Pirkanmaalta.

Lounasleipä Pirkan ja Pirkanmaa tyylillä

pötkö Pirkka-mozzarellaa
yksi Sevilla-sämpylä (Pyymäen leipomo, Sastamala)
Pirkka pestoa- tai sitruunapestoa (kiva uutuus)
tomaattia

mausteita: suolaa, pippuria ja pitsamaustetta maun mukaan

Paahda halkaistu sämpylä tai lämmitä sitä hetkisen mikrossa. Leikkaa mozzarellapötköstä 3-5 siivua, tomaatista saman verran ja lataa ainekset sämpylän alapuoliskolle, valuta päälle pestoa noin 1-3 teelusikallista tai mielin määrin. Jos viitsit, voit vielä ripotella täytteiden ylle mausteita. Lataa lopuksi toinen sämpylänpuolisko toista täydentämään. Kappas siinä se, aisit avoinna Italiaan!

Annos on sen verran tymäkkä, että sillä jaksaa hommia aina iltapäiväkahveeseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti